Осигуряват спасители за неохраняемите плажове по Черноморието

30.05.2014

Българската държава отпуска един милион лева, за да бъдат осигурени двойки спасители, които ще бдят над безопасността на летовниците на неохраняемите плажове по родното Черноморие.

Спасителен пулт

Средствата ще бъдат разпределени за наемане на спасители, които да работят на 30 от най-посещаваните, но неотдадени на концесия, плажни ивици в областите Варна, Бургас и Добрич. Предстои да се уточни кои точно плажни ивици ще бъдат засегнати от мярката.

По думите на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева най-вероятно приоритетно ще се назначават водни спасители по градските плажове. Общо 120 спасителя трябва да бъдат назначени, за да осигурят безопасността на туристите. По данни на Министерството на регионалното развитие и туризма 83 плажа на Черно море ще останат без водна охрана.

Приоритетно ще бъдат обезопасени приоритетно най-посещаваните неохраняеми плажове, например Дуранкулак, Шабла, Иракли и т.н. На тези плажове ще има по 1-2 поста, които ще работят само през юли и август. Възнаграждението на спасителите ще бъде за сметка на държавата и достъпът до плажовете ще остане напълно безплатен.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати