БДЖ пуска ретро влакове за Деня на детето

30.05.2014

Специално за Международния ден на детето, която се пада тази неделя (1-и юни) Българските държавни железници (БДЖ) ще пуснат два влака с парен локомотив. Атрактивните ретро композиции ще се движат по линията между София и Банкя.

Първоначалното намерение на БДЖ е било да бъде пуснат само един локомотив, но поради засиления интерес и светкавичната разпродажба на местата в първия влак, ръководството е решило да пусне още една локомотивна композиция.

Локомотиви

Първият ретро влак, теглен от парен локомотив, ще потегли точно в 13.30 часа от Централна гара. Обратният курс от Банкя е с начален час 15 часа. В 16.15 часа също от Централна гара ще потегли и втория ретро влак. Връщането от Банкя е с начален час 17.40 часа.

Цената за пътуване с празничните ретро влакове ще бъде фиксирана на 5 лв за всички, лица над 14 години, независимо дали билетът е еднопосочен или двупосочен. Децата до 14 години ще се возят напълно безплатно, не само на тези, но на всички влакове, по линията на БДЖ по случай празника.

Поради големия интерес местата в ретровлаковете ще бъдат със задължителна резервация. Всеки от парните локомотиви ще тегли по седем пътнически вагона. Продажбата и резервацията на билети стартира днес (30-и май) на касите на Централна гара, на гара Банкя и в железопътните бюра.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати