И това лято ще има Опера в парка

04.06.2014

За поредна година Софийската опера и балет ще изнесат представления на открито. Спектаклите ще бъдат част от фестивала Опера в Парка, който ще се проведе в периода 4-и юли – 27-и юли.

Почитателите на оперното и балетното изкуство ще могат да проследят под звездите балетите Лебедово езеро от П.И. Чайковски, Жизел на Адолф Адам, Дон Кихот на Лудвиг Минкус и Зорбас гъркът на Микис Теодоракис.

Балерина в парка

Организаторите на фестивала са помислили и за малчуганите. Най-малките почитатели на музиката и танца ще могат да видят и чуят любими детски опери и мюзикъли.

За тях ще бъдат представени Хензел е Гретел от Енгелберт Хумпердинк, Мечо Пух на Андрей Дреников, Червената шапчица на Александър Владигеров, Козелът сърдитко на Юли Дамянов и Фълшебната флейта на В.А. Моцарт.

Най-нетърпеливите меломани вече могат да се сдобият с билети за представленията, които по традиция е бъдат изнесени в парка на Националната военна академия Г.С. Раковски.

Те са пуснати за продажба на касата на Софийската опера и балет и са на цени от 15 до 40 лева за представленията за възрастни и цени от 10 лева за детските представления.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати