Обявиха Гърция за топ дестинация за 2014 година

11.06.2014

Авторитетното американско издателство Lonely Planet обяви южната ни съседка Гърция за топ туристическа дестинация за 2014 година. Класацията е изготвена на базата на анкета, проведена сред пътешественици, анализатори и журналисти.

Участниците в анкетата са били помолени да посочат най-интересните от гледна точка на историята, архитектурата и гастрономията места в Европа. Анкетираните са били свободни да посочват както известни в цял свят маршрути, така и слабо познати дестинации.

остров Санторини

Безапелационно първо място в класацията заема Гърция, която миналата година е била посетена от рекордните 20 милиона туристи.

Икономическата криза в Гърция е довела до спад на цените за нощувки и храна, което е направило мечтана почивка там далеч по-достъпна дори за туристите със скромни финансови възможности.

Съседката ни дори беше включена в Европейския гайд за нискобюджетен туризъм за 2014 година, а островите в Егейско море намериха място в класацията за Топ дестинации за винен туризъм за 2014 година. Най-препоръчваното място за отдих в Гърция е остров Санторини.

В десетката влизат още Любляна, Словения, Югозападна Англия, Италия, Дания, Севиля, Испания, Вълшебните Хербиди (Хербидските острови) в Шотландия, Пилзен в Чехия, Ставангер в Норвегия и Тулуза във Франция. А вие избрахте ли къде ще почивате това лято?

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати