Димитровград представя танците на дедите ни

11.06.2014

Димитровград представя танците на дедите ни на пищен международен фолклорен фестивал. В продължение на четири дни красивият български град ще се превърне в сцена на фолклорното изкуство и занаятите.

Фолклорни изпълнители

Фестивалът С танците на дедите ни стартира днес (11-и юни) и ще продължи до съботния ден, включително. Днес в 19.30 часа фолклорният празник ще бъде открит талантливите самодейци от полския ансамбъл Пжигода.

На откритата сцена на централен площад България те ще представят характерни полски народни танци. Там за вниманието и аплодисментите на зрителите ще се борят и самодейците от читалище Нов път – 2001 от село Добрим и организаторите от танцов ансамбъл Звездица.

През следващите фестивални дни жителите и гостите на Димитровград ще могат да се насладят на изпълненията гостите от Китна Тракия от Хасково, домакините от ансамбъл Звездица и много други фолклорни състави от цяла България.

В рамките на фолклорния фестивал пред спортна зала Младост ще бъде организиран мини панаир на занаятите. Там майстори от Троян, Пловдив, Димитровград, Габрово и София ще демонстрират някои от почти забравените български приложни занаяти.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати