Четящият човек пристигна отново в Бургас

13.06.2014

Четящият човек отново пристигна в Бургас. Морският град ще бъде домакин на третото издание на фестивала Четящия човек. В продължение на четири дни жителите и гостите на града ще бъдат в плен на книгите и мъдростта скрита в тях.

Официалното откриване на фестивала беше вчера на откритата сцена Охлюва в Морската градина. Третият носител на наградата Четящият човек стана Георги Лозанов, който получи статуетка от ръцете на миналогодишния победител Владимир Пенев. След официалната част на сцената излязоха Миленита и Funky Miracle, които взривиха бургаската публика с изпълненията си.

Семейство чете

Празниците, посветени на книгите и четенето, ще продължат до края на седмицата, а организаторите са предвидили още редица приятни изненади и мероприятия за посетителите. Всички, които утре четат, докато пътуват в градския транспорт в Бургас, ще могат да се возят гратис. Запалените читатели, които днес, събота и неделя отворят книга по алеята на Пушкин в Морската градина ще получат подарък.

За съботния ден организаторите са предвидили куклен театър за деца с участието на Мира Несторова. Привечер в литературното кафене Хеликон Захари Карабашлиев ще отговори на почитателите си Защо се върнах в България.

Финалният ден на фестивала Четящия човек е запазен за премиерите на издателска къща Хеликон – Една и съща нощ от Христо Карастоянов. Вечерта Любен Дилов-син ще изнесе лекция относно Фейсбук литературата и туитманията.

За финал на фестивала ще бъде прожектирана драмата, посветена на великия Габриел Гарсия Маркес – Спомени за моите тъжни проститутки.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати