Колко безплатни са шезлонгите в Гърция

16.06.2014

Десетки родни туристи са изкушени от почивка в южната ни съседка Гърция, особено след информацията, че гърците свалят с 30 процента цените на плажа, като им налагат държавен таван на цените.

Шезлонги

Информацията беше посрещната с насмешка от родните туристически спецове, които коментираха новината с думите, че "Византийски безплатен обяд няма".

Всъщност и в момента чадърите по плажовете в Гърция са безплатни за туристите. Уловката е, че за да ги използвате, трябва да консумирате нещо от заведението, което ги стопанисва.

Това „нещо“ може да е кафе или вода. Бърз поглед в менюто на заведението обаче може да ви откаже да събирате тен в Гърция. Комшиите предлагат кафето на цена от 3 до 3.60 евро, в зависимост дали ще си поръчате кафе елинико (на което у нас му викаме турско) или ще предпочетете студено фрапе.

Няма как да минете „тънко“ и с минералната вода, която у съседите ни се предлага за около 2 евро за бутилка от половин литър. Добавете и един средно голям сандвич срещу 3-4 евро и отново си направете сметка колко безплатни са шезлонгите в Гърция.

Само за сравнение – на родното Черноморие сянката стартира от 3 лева в по-скромните градски плажове на Варна и Бургас. Цените в масовите курорти не надхвърлят 4-5 лева за чадър и още толкова за шезлонг.

Най-скъпо е по-луксозните курорти, където сянката стартира с цени 7-8 лева за чадър. Но дори в петзвездните български хотели, които са разположени на първа линия до морето, цената на кафето не надхвърля 1.5-2 евро.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати