ОPERA OPEN в Пловдив – музикалното събитие на сезона

17.06.2014

Безспорно фестивалът ОPERA OPEN, който ще се проведе от 17-и юни до 20-и юли може да бъде определен като музикалното събитие на сезона. За поредна година звездите на световната оперна сцена ще гостуват на Античния театър в Пловдив. Тази година оперният фестивал ще се проведе под надслов Верди – продължението.

Въпреки че е посветен на Джузепе Верди, фестивалът ще предложи значително жанрово разнообразие. Почитателите на класическата музика ще останат приятно изненадани от програмата на форума, която включва произведения на Рихард Вагнер, Фредерик Шопен, Карл Орф и Джордж Гершуин.

античния театър в пловдив

Откриването на ОPERA OPEN е насрочено за 17-и юни. Фестивалът в Пловдив е започне с операта на Карл Орф Кармина Бурана с диригент Диян Чобанов и специалното участие на балет Арабеск.

Фестивалът в Античния театър в Пловдив ще доведе на родна сцена такива звезди на оперното изкуство като баса Паата Бурчуладзе, баритонът Владимир Стоянов и шведското сопрано Елизабет Стрид.

Диригентът Иван Ангтелов ще представи най-доброто от Вагнеровата тетралогия Пръстенът на нибелунгите в ефектния спектакъл-феерия Полета на валкюрите.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати