София гласува: Да се премахне фонтанът на бул. Витоша

17.06.2014

Допитването, което Столична община направи на сайта си, относно бъдещето на фонтана на булевард Витоша, показа че софиянци искат съоръжението да бъде премахнато. Бъдещето на тази водна атракция вече повече от година предизвиква разнопосочни остри реакции в обществото.

Фонтанът на Витошка

Първоначално Столична община даде възможност на гражданите да гласуват само за едно от дузината художествени проекти, изготвени от студенти от Националната художествена академия. Малко по-късно беше добавена и опцията премахване, която за изненада на властите събра най-много гласове.

Въз основа на вота на софиянци и по други обективни причини, като невъзможността за провеждане на шествия и манифестации по бул. Витоша, главният архитект на София Стефан Диков ще внесе в Столичен общински съвет предложение за премахването му. На негово място ще бъдат положени жълти плочки като тези, които вече са положени в останалата част от булеварда.

Освен това Диков ще предложи да не бъде изграждан фонтан и в третата част на булевард Витоша, както се предвижда в проекта за реконструкция. Предложенията му трябва да бъдат утвърдени от общинските съветници, които трябва да отпуснат и средства за демонтирането.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати