Несебър – едно от най-невероятните места на Балканите

18.06.2014

Македонският сайт Пулс 24 обяви Несебър за едно от най-невероятните места на Балканския полуостров. Старинният български град се класира на престижното седмо място в класацията на съседите, като изпревари дори замъка на граф Дракула в Бран, Румъния.

Несебър нощем

Първото място в класацията за Най-невероятни места на Балканите беше завоювано от Бледското езеро в Словения. То е разположена в билото на планината, а в средата му се намира и единствения остров в държавата.

Второто място беше отредено на Плитвичките езера в Хърватия. Тези природни забележителности са в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Тройката се завършва от полуостров Свети Стефан в Черна гора.

В топ десет на най-невероятните места на Балканите влизат още Метеора в Гърция, босненският град Мостар на бреговете на река Неретва, Охрид и Охридското езеро в Македония, както и българския град Несебър, който е един от най-старите градове в Европа.

На осмо място в класацията е поставен замъкът на граф Дракула в Бран, Румъния. Деветото място е отредено на перлата на албанската ривиера град Саранда, който се намира само на две мили от остров Корфу. На десето място е поставена Портата между Изтока и Запад – сръбският град Ниш.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати