Най-евтините авиокомпании в Европа

20.06.2014

Сайтът Whichairline.com направи класация на най-евтините авиокомпании, които извършват полети на територията на Европа. Проучването на сайта показа, че средната цена на билет на най-евтината авиолиния на Стария континент е 64.44 евро.

Самолет във въздуха

Най-ниски цени за билети е обявил турският преводвач Pegasus, следван от ирландския превозвач Ryanair. На трето място в класацията е унгарската авикомпания Wizz Air.

В топ пет влизат още испанският превозвач Volotea и литовския Air Lituanica. Ако към цената за самолетен билет се добавят и таксата, която различните нискотарифни превозвачи взимат за 20 кг багаж, тогава класацията доста се променя.

Pegasus запазва първото си място, литовският превозвач се класира втори. Третото място става притежание на Vueling, а четвърти и пети се класират Germanwings и Wizz Air.

За сравнение най-евтините полети в света са в Азия. Там малайзийският превозвач Firefly превозва пътниците си срещу средна цена от 30.49 евро, като в тази цена се включва и таксата за багаж. На второ място е SpiceJet със средна цена 52.54 евро и Onur Air с цена 55.70 евро.

Оказва се, че европейските авиопревозвачи не са особено изгодни и в световен мащаб. Първенецът в европейската класация Pegasus се класира едва на седмо място в света по цена за билетите, а вторият в класацията Ryanair е на непрестижната 19-а позиция.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати