Гърция изкушава туристи с Музей на шоколада

27.06.2014

Музей и фабрика на шоколада отварят врати в Гърция. Върнете се, дами! Откриването на музея, посветен на неустоимото изкушение, е планирано чак за началото на септември, когато е и откриването на 79-ия Международен солунски панаир.

шоколадови бонбони

Тематичният музей ще бъде разположен на площ от около 2500 квадратни метра на територията на Панаирното градче в Солун. Там любителите на шоколадовите изкушения ще имат възможността да научат някои любопитни факти за шоколада, както и да видят отблизо как се произвежда изкусителното лакомство.

Ако сте от хората, които обожават да похапват шоколад и да пътуват, можете да си организирате незабравимо кулинарно, романтично, вълнуващо пътешествие до един или повече от Музеите на шоколада. Ето и класацията на топ 10 на музеите, посветени на шоколада, съставена от VirtualTourist.com:

Музей на шоколада в Кьолн, Германия – безспорно това е най-известният музей на шоколада в света. Той е разположен във футуристична триетажна постройка на река Рейн. Най-голямата му атракция е шоколадовият фонтан, в който служители на музея топят хрупкави вафли и предлагат на туристите.

шоколади

Музей на тайните на шоколада в Гайсполсхайм, Франция. Френският музей на шоколада е допълнен с театър, чайна и магазини за подаръци, откъдето можете да закупите шоколадови макарони, шоколадов оцет и дори шоколадова бира.

Чудният свят на шоколада и шоколадовата фабрика в Нюхейвън, остров Филип, Канада. Канадският музей на шоколада в най-голяма степен се доближава да строгото класическо определение за музей.

Посетителите имат възможността да разгледат великолепни шоколадови скулптури, между които Давид на Микеланджело и дори цял шоколадов град. Още по-хубавото е, че още на входа ви подаряват безплатни шоколадови мостри.

Топ десет на музеите, посветени на шоколада, се допълва от Музей на шоколада ШокоСтори в Брюж, Белгия, Музей на шоколада в Барселона, Испания, Музей на шоколада в Ню Брънзуик, Канада, Музей на шоколада ШокоСтори в Прага, Чехия, Музей Кенди Американа в Литиц, Пенсилвания, Музей на шоколада на остров Джеджу в Република Корея и Музей на шоколада Нестле в Мексико сити, Мексико.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати