Остава забраната за къпане на Офицерския плаж във Варна

07.07.2014

Регионалната здравна инспекция удължи временната забрана за къпане на Офицерския плаж във Варна. Повод за това станаха данните от повторния мониторинг на морска вода от района.

Пробите са показали, че въпреки наблюдаваната тенденция към понижаване на стойностите на показателите, водата все още не е безопасна за къпане.

Празен плаж

След наводнението във Варна Регионалната здравна инспекция извършва регулярен анализ на морската вода в региона. Единствено на Офицерския плаж във Варна беше констатирано надвишаване на нормата при показателите ешерихия коли и чревни ентерококи, което стана и причина за затварянето му.

Всички останали плажове на територията на Варна и региона са подходящи за къпане, категорични са от Здравното министерство. Властите уверяват, че качеството на морската вода у нас отговаря на всички европейски изисквания.

От министерстното отричат да са давали препоръки за имунизация срещу хепатит А, каквато информация беше разпространена от някои медии.

Водата по българското Черноморие се проверява минимум два пъти в месеца, а при екстремни ситуации и по-често. Забраната за къпане на Офицерския плаж ще бъде вдигната, когато качеството на морската вода в района се подобри.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати