Кои са най-красивите плажове на света

09.07.2014

Бразилия може и да не успя да се класира за финала на Световното първенство по футбол, но бразилският архипелаг Фернандо де Нороня единодушно беше избран за мястото с най-красиви плажове на света. Класацията за райските морски кътчета беше изготвена от сайта TripAdviser.

Плажът Бая до Санчо в архипелага Фернандо де Нороня изкушава туристите с прозрачна вода, екзотични риби и живописни корали. Мястото е сравнително труднодостъпно. Единствения път до него е висока и стръмна стълба, която е предизвикателство за хора със страх от височини.

Красив плаж

Съвсем леснодостъпен е вторият в класацията плаж – Грейс Бей, Провиденсиалес, на островите Търкс и Кайкос. Той се отличава с изключително бял и фин пясък, както и невероятно качество на водата, която прелива от зелено до тюркоазено синьо, дори до пурпурно на хоризонта.

Третото място в класацията е отделено за плажа Фламенко, Кулебра, Пуерто Рико, който е описван от туристите като райско кътче, което можеш да посетиш по всяко време на годината.

Десетката се допълва от плажовете Рабит, Лампедуза, в Италия Уайтхевън, Уитсъндей, в Австралия, Плая де Ийетес, Форменетра, в Испания; Ансе Лацио, остров Праслин, Сейшелите; Ланикай, Кайлуа в Хавай; Росили Бей, в Уелс и Плая Норте, Исла де Мухерес, в Мексико.

4
Общо гласували: 2
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати