Хотел в Поморие връща туристи, платили евтино през сайт

15.07.2014

Хотел в Поморие отказва да приеме български туристи, които са си закупили изгодни пакети за почивка чрез интернет сайт за групово пазаруване.

В началото на лятото хотел Съни бей в Поморие публикувал в сайта изгодна обява за лятна почивка на преференциална цена.

Поморие карта

От примамливото предложение се възползвали около стотина сънародници, които закупили ваучери за почивката. Няколко дни след като сделката вече е била факт, с всеки от тях се е свързала управителката на хотела.

Тя ги помолила да си изтеглят обратно парите и да се откажат от закупените ваучери с обяснението, че можели да си продадат стаите на по-висока цена. Въпреки че повечето хора отказали, две седмици по-късно те били уведомени, че хотелът отказва да ги настани.

По думите на управителката собственикът на хотела е преценил, че офератата през сайта не е изгодна и е решил да я изтегли. Всички, които са закупили ваучери за почивка от хотел Съни бей в Поморие, са си получили обратно 100 процента от парите или са получили предложение за друга почивка.

Действията на хотела не са незаконни, коментираха от сайта rio.bg, където е била публикувана офертата. Съгласно Закона за туризма хотели могат да откажат почивка със съответното предизвестие, без да дължат неустойка на подведените туристи.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати