Не пътувайте към Созопол и Приморско

16.07.2014

Не пътувайте към Созопол, Приморско и Царево, призоваха от пресцентъра на ОД на МВР в Бургас. Морските общини пострадаха от невиждани в района обилни валежи, които само в рамките на денонощие доведоха до наводнения.

Обилните валежи са наводнили отделни участъци от пътя Бургас-Царево, както и пътната отсечка от село Атия, община Созопол в южна посока. Водата е преляла и е блокирала пътното платно в участъка на бензиностанция Петрол преди Созопол.

Лошо време и дъжд

ОД на МВР съобщава, че придошлите води на река Ропотамо са прекъснали второстепенните пътища до къмпинг Каваците, ваканционно селище Дюни и пътя, свързващ Бургас и Приморско, който преминава покрай резерват Аркутино.

Наводнените участъци се почистват от паднали дървета, клони и камъни от общински екипи. Водата е заляла трафопостовете и част от жителите и гостите на Приморско са без електрозахранване.

Екипи на EVN работят по възстановяване на електрозахранването.

Единственият алтернативен маршрут за Приморско е Бургас – село Ново Паничарево-село Ясна поляна.

Наводненията принудиха община Приморско да обяви бедствено положение. На територията на курорта са наводнени повече от 12 хотели и къщи за гости. На този етап не се налага евакуация на туристи.

От община Созопол обясниха, че при тях положението е спокойно и няма информация за наводнени хотели.

В момента няма проливни валежи на територията на Бургаска област. Наблюдават се спорадични превалявания с нисък интензитет. Метеоролозите са категорични, че и времето няма да се промени съществено през следващите дни и се очакват още валежи по Черноморието.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати