Еколагерите – хит сред тийнейджърите

23.07.2014

Еколагерите са най-новият хит сред тийнейджърите във Варненско. Лагерите, в които се набляга изцяло на природосъобразния начин, се организират в село Езерец, Шабла и се радват на голям интерес от страна на подрастващите.

Еколагерите са с продължителност 4 дни. В рамките на цялото време младежите ще имат грижата сами да приготвят яденето си. За целта те ще закупуват продукти, произведени от местните баби.

Огън къмпинг

Самите ястия ще се приготвят на принципа на бавното готвене в заровена в земята пещ, която трябва да се загрява поне два часа предварително. Тинейджърите ще замесват и пекат сами дори и хляб.

Лагерниците ще разполагат с лимитирани количества вода за къпане, която ще се загрява с помощта на слънчевата вода. За няколко дни те ще забравят за удобствата на цивилизацията и ароматните сапуни и ще отмиват потта от телата си с обикновени домашни сапуни, произведени от свинска мас.

Лагерното селище ще бъде построени единствено и само с естествени и рециклирани материали като дърво, слама, кирпич, кал, плет и др. Масималният брой лагерници е около 15 души на смяна.

Единствените изисквания на организаторите са тийнейджърите да са на възраст между 16 и 29 години и да живеят във Варна.

Първите лагерници ще пристигнат в екоселището край село Езерец, Шабла на 7-и август.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати