БДЖ пуска допълнителни влакове и вагони до морето

24.07.2014

Във връзка с повишения интерес към пътуване между столицата и морските курорти от ръководството на БДЖ обявиха, че от този понеделник (21-и юли) пускат допълнителни влакове и вагони до Бургас и Варна.

В допълнение към нощния бърз влак от София за Варна, който всеки четвъртък, петък и събота тръгва в 22.30 часа от Централна гара София, ще се прикачват директни вагони за Бургас.

Влак до морето

Директните вагони за Бургас ще се откачат на гара Карнобат и ще се прикачат към бързия влак от Пловдив за Бургас и ще пристигат в Бургас точно в 5.15 часа сутринта.

Ще има и подобно прикачване на вагони и по обратния маршрут от Варна за София. Бързият влак между Морската и административната столица на страната ни тръгва всеки петък, събота и неделя в 22.00 часа от гара Варна.

На гара Карнобат към композицията ще бъдат прикачвани директните вагони от Бургас за София, които са докарани дотам от бързия влак Бургас-Пловдив, който тръгва от Бургас в 23.15 часа.

От ръководството на БДЖ съобщават, че комозициите в двата сезонни бързи влака са съставени от четири второкласни вагона и по един първокласен и спален вагон по линията София-Варна-София.

По линията София-Бургас София ще бъдат прикачвани три второкласни вагона и един вагон смесени първокласни и второкласни места. Допълните композиции ще изпълняват курсове до 10-и август.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати