Зона за пътници в неравностойно положение на Летище София

25.07.2014

На Летище София беше обособена зона за пътници в неравностойно положение. Специалната зона се намира на Терминал 2 – Заминаване, точно до чекин гише 1.

Зоната е предназначена за пътници с всякакви увреждания или ограничена подвижност, които са пристигнали по-рано на летището или вече са с чекирани, но не бързат да се сбогуват с близките си.

Празно летище

Това е мястото, на което пътниците с ограничена подвижност могат да изчакат персоналния си асистент, осигурен от летищната администрация.

Задължение на пътниците в неравностойно положения е да уведомят авиокомпанията или агенцията си 48 часа преди отпътуване, че имат нужда от помощ, както и да уточнят специфичните си нужди.

Дори и да пропуснат да го направят, те могат да поискат помощ от индивидуалните асистенти на Летище София чрез колонките за връзка с тях, които са монтирани преди и вътре в двата терминала.

Достатъчно е само да вдигнат слушалката и до минути при тях ще пристигне служител, който ще им асистира при процедурите за чекиране, проверките за сигурност и граничния контрол.

Индивидуалният асистент може да асистира на пътника и в различните търговски обекти, и специализирани тоалетни. Услугата е напълно безплатна за пътниците, разходите по асистирането са за сметка на авиокомпаниите.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати