Фестивал на боровинката в Троянския балкан

25.07.2014

Първи по рода си фестивал на боровинката се организира в хижа Амбарица в Троянския балкан. Неправителствената организация Freeriderz и много други спомоществователи организират необикновеното събитие, което съчетава планински туризъм, музика и забавления.

Боровинковият фестивал стартира днес и ще продължи до 27-и юли. Сборно място за всички гости на фестивала е хижа Амбарица, до която се стига по маркирана пътека. Туристическата пътека тръгва от село Черни Осъм, а маршрутът до хижата е с продължителност три часа.

Дете и боровинки

Авантюристите, които не се уплашат и преодолеят разстоянието, ще могат да опънат палатките си напълни безплатно край хижата в някой от обособените зони за палатки. И да се отдадат на много забавления и игри край лагерния огън.

Организаторите на първия фестивал на боровинката ще организират и надпревари по бране на вкусния плод с елементи на ориентиране, кулинарно състезание за най-добра рецепта с боровинки, уъркшопове по суинг, йога и дори БОРОвинков БОДИарт.

Всички, които не си падат по дългите планински преходи ще могат да стигнат до хижата с помощта на високо проходими автомобили. Първите курсове до хижа Амбарица тръгват тази вечер (25-и юли) от центъра на село Черни Осъм.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати