Сцена на вековете събира почитатели на оперната музика в Царевец

29.07.2014

И тази година всички жители и гости на Велико Търново ще могат да станат част от летния оперен фестивал Сцена на вековете, който ще бъде открит на 2-ри август в крепостта Царевец. Програмата ще започне в 21.00 часа със спектакъла на Софийска опера и балет Мадам Бътерфлай, който може да бъде видян още веднъж на 3-ти август отново в същия час.

Сцена на вековете събира почитатели на оперната музика в Царевец

Мадам Бътерфлай от Джакомо Пучини ще завладее публиката с невероятна японска атмосфера и с талантливата игра на актьорите Силвана Пръвчева, Оана Андра, Владимир Петров, Николай Павлов, Петър Бучков и др.

Летният оперен фестивал Сцена на вековете ще продължи на 5-ти август с класическия балет Жизел на Адолф Адам и на 6-ти август със Зорба гъркът от Микис Теодоракис.

На 9-ти и 10-ти август публиката ще може да види по две едноактни опери в една нощ. На вниманието на зрителите ще бъдат представени Селска чест от Пиетро Маскани и Джани Скики на Пучини.

Летният фестивал Сцена на вековете ще се осъществи благодарение на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм Царевград Търнов и Софийска опера и балет. Билети за събитието се предлагат в Туристическия информационен център в старата столица.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати