Започна фестивалът за народно творчество Пирин пее

02.08.2014

Днес в град Разлог беше открит традиционният събор за народно творчество Пирин пее 2014. Той ще се проведе в местността Предел и в него ще се включат над 1000 участници.

Започна фестивалът за народно творчество Пирин пее

Традиционният фолклорен празник ще се проведе тази събота и неделя под патронажа на президента Росен Плевнелиев, а в него ще участват 14 групи и изпълнители от цялата благоевградска област.

Съборът беше открит днес от 9 часа с надпяване. В 17 часа ще бъде проведен тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Илинденско-Преображенското въстание в местността Предел.

От 20.30 часа ще се проведе празничен концерт със специалното участие на фолклорния ансамбъл Пирин и Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци Яне Сандански – Гоце Делчев.

В неделя традиционният събор ще започне отново от 9 часа, а 12.30 часа ще се проведе заключителният концерт от програмата.

За да улесни придвижването на хората, желаещи да станат част от традицията Пирин пее, община Разлог организира безплатно извозване по маршрута Разлог – Предел. Автобусите ще се движат в интервалите от 8.30 до 12 часа и от 14 до 20 часа.

Специално за събора са осигурени 7 паркинга за автомобили, както и палатков лагер в местността.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати