Само половината от туристите учат чуждестранните закони предварително

08.08.2014

Едва петдесет на сто от туристите се опитват да научат местните закони, преди да отпътуват към чужда страна, макар че по-голям процент от тях са на мнение, че такава информация може само да им помогне, пише БГНЕС.

Само половината от туристите учат чуждестранните закони предварително

Близо седемдесет на сто от екскурзиантите за убедени, че ще си изкарат много по-добре на непозната земя, ако предварително са се осведомили за тамошните обичаи и закони, но едва петдесет процента си поставят за цел да ги научат, преди да заминат.

Предварителното запознаване с чуждестранните норми не е никак излишно, защото в противен случай можете да си докарате сериозни главоболия.

Във Великобритания например ще трябва да платите солидна глоба, ако ви хванат, че пресичате неправилно. В Русия нямате право да шофирате мръсен автомобил, а в Барбадос - да носите камуфлажно облекло.

Непростимо в Италия и Турция пък е да влезете в религиозен храм с голи рамене и крака. В Барселона и Майорка нямате право да си тръгвате от плажа по бански.

Ако сте от хората, които не могат да сдържат гнева си и често ругаете, ще ви бъде много трудно в Австралия, тъй като там глобата за псуване на обществено място е 227 паунда. В Обединените арабски емирства пък забраняват употребата на електронни цигари.

Екскурзиите до Турция скоро също ще се случват с повишено внимание, защото от януари следващата година туристите ще могат да пътуват до южната ни съседка най-малко шейсет дни преди изтичането на паспорта им.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати