Летим директно до Ню Йорк от догодина

11.08.2014

От пролетта на 2015 година ще можем отново да летим директно до Ню Йорк и Чикаго след шестнадесет години прекъсване. Добрата новина беше съобщена от авиокомпанията Би Ейч Еър, която обяви, че започва редовни курсове от летище София към двата американски града.

Проектът за продажба на билети трябва да бъде готов до месец и половина, а официалният анонс към пътниците за резервация на билети ще бъде направен в началото на есента.

Самолет

Директните линии до Ню Йорк и Чикаго ще бъдат обслужвани от самолет А 330-200, който вече се намира на летище София. Той ще лети до Америка без междинно кацане. Самолетът разполага с 24 седалки в бизнес класата си и с 242 седалки в икономичната си класа.

Получени са почти всички разрешителни за директни полети до САЩ, като остава да се уточнят само някои технически детайли, свързани със сигурността на полетите, съобщи за 24 часа изпълнителният директор на Би Ейч Еър Янко Иванов.

Плановете на превозвача Би Ейч Еър са да се извършват поне по четири курса седмично. Междувременно на летище София са стартирали тренировъчни програми за обучение на пилоти за самолета, инженери, стюардеси и кетъринг.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати