Женският пазар в София - предпочитано място за разходка

12.08.2014

Усилен ремонт кипи на едно от емблематичните места в Столицата – Женския пазар. Пазарът, от който стотици хиляди столични домакини редовно пазаруваха зеленчуци, имаше съмнителната слава на мека на измамници и джебчии. Сега това е на път да остане в историята.

Още през 2012 година стартира мащабна реконструкция на пазара и околните площи. На мястото на безобразните метални сергии вече са издигнати нови търговски маси, на които производителите да излагат земеделската си продукция.

На пазар

В началото на годината стартира и втория етап ремонтът на най-големия столичен пазар, в рамките на който бяха изградени 89 чисто нови магазина. 60 от помещенията вече са намерили своите наематели.

В тази част на пазара по план ще се предлагат най-различни видове стоки, ще бъдат открити занаятчийски работилници, изложбени зали и други.

Женският пазар ще бъде напълно обхванат от система за видеонаблюдение, която ще се контролира както от Общинска полиция, така и от страна на СДВР.

Една от атракциите на обновения Женски пазар е детската площадка, която има всички шансове да се превърне в любимо място на столичните малчугани. А в жегата софиянци и гостите на столицата ще могат да потърсят прохлада в някое от няколкото обособени водни пространства в рамките на пазара.

По думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова след ремонта едно от най-непривлекателните места в София ще се превърне в предпочитано място за разходка, пазар и дори посещения от туристи. Ремонтните дейности трябва да приключат окончателно на 15 август.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати