Незабравимо лято на Добруджанското Черноморие

13.08.2014

Добруджанското Черноморие предлага незабравимо лято на туристите, които не са запалени любители на ол инклузив пакетите, дискотеките и въобще урбанизацията, в нейната най-непривлекателна форма.

Тюленово

Истински оазис сред бетонната джунгла на курортите са селищата Тюленово и Камен Бряг. В тези последни убежища на истинското лице на родното черноморско крайбрежие няма да намерите широка и подравнена плажна ивица, но ще се будите от крясъците на чайките и шума на вълните.

Двете морски селца изкушават туристите с девствена природа и невероятно приемливи цени. Семейните хотели в Тюленово предлагат стаи само срещу 20-25 лева на вечер. За 10-15 лева на вечер можете да пренощувате в Камен бряг.

Обядът, в някое от китните местни ресторантчета ще ви струва не повече от 10 лева, а разточителната вечеря едва ли ще надхвърли 20 лева.

Камен бряг

Този край на родното Черноморие е предпочитан от любителите на екстремните изживявания. Добруджанското крайбрежие предлага чудесни условия за гмуркане в подводни пещери, водолазно гмуркане и дори скално катерене.

Предпочитано място за катерачите е скалния комплекс Яйлата, известен с пещерите си. Само в Голямата Яйла има повече от 101 кухини. Легендата разказва за и чудното съкровище на Лизимах, което е заровено в този район, но и до ден-днешен не е открито.

Любителите на подводния свят могат да разгледат останки от потънали кораби в района на Тюленово. Гмуркането се провежда под наблюдението на професионалисти и струва между 40 и 110 лева, като се предлагат и пакети от по 3 гмуркания на атрактивни цени.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати