Корабът на Грийнпийс отваря врати за посетители

20.08.2014

Корабът на Грийнпийс Rainbow Warrior ще отвори вратите си за посетители този петък, събота и неделя във Варна. Ветроходът на екоактивистите акостира в Морската гара, където ще остане в продължение на няколко дни.

Визитата на Rainbow Warrior е част от Средиземноморското турне на екоорганизацията, които промотират визията си за енергийна Рeволюция.

rainbow-warrior-greenpeace

В рамките на турнето корабът ще обиколи 10 държави, за да подпомогне местите екоорганизации в борбата им срещу замърсяващите изкопаеми горива - шистов газ, нефт, въглища.

В рамките на гостуването на ветрохода ще бъде проведен уникален Слънчев фестивал, който ще предложи на посетителите разнообразни артсъбития, изложба и авторски демонстрационни инсталации.

Петък, събота и неделя са обявени за дни на отворените врати, когато всички желаещи ще могат да се качат на уникалния ветроход, за да го разгледат отблизо.

Rainbow Warrior е специално проектиран и построен за организацията Грийнпийс. Той е най-зеленият и енергийно ефективен ветроход, който почти не разчита на двигатели, а плава основно на вятър.

Корабът има ергономична форма на корпуса, която гарантира изключително висока енергийна ефективност и е носител на нотация за зелен клас.

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати