Шипка организира среща с историята

21.08.2014

Под надслов Един ден на Шипка ще протекат тазгодишните чествания на връх Шипка. Тази събота, 23 август, Националният парк-музей ще отбележи годишнина от битката при Шипченския проход с атрактивна целодневна програма.

От 10.00 и от 13.30 часа в мултимедийната зала в комплекса ще бъдат прожектирани научно-популярните филми Епопеята на Шипка, Паметници на признателността и детския анимационен филм, посветен на Епопеята на Шипка.

Връх Шипка

В рамките на деня ще има е две прожекции на игралния филм Героите на Шипка. Първата прожекция ще бъде от 14.30 часа, а втората – от 17 часа.

Един напълно непознат досега ракурс предлага Главната позиция. Командният пункт на генерал Столетов и Зимната войнишка землянка се намират на 1 километър северно от Паметника на свободата. Те са напълно възстановени и ще бъдат отворени за посетители.

Всички, които искат да се включат в програмата Един ден на Шипка, ще могат да го направят напълно безплатно. Достатъчно ще бъде да отидат от западната страна на паметника, където екскурзоводи ще ги чакат на всеки кръгъл час.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати