Факултето и Столипиново в битка за Европейска столица на културата

25.08.2014

Двата най-големи ромски квартала на София и Пловдив влизат в битка помежду си, като част от надпреварата за Европейска столица на културата 2019. До финала на престижната надпревара достигнаха Пловдив, Велико Търново, София и Варна.

Етническите квартали, населени с ромско население, също ще бъдат посетени от международното жури, дошло на инспекция в градовете-финалисти в надпреварата. Културните експерти ще посетят за последно градовете на 3-4 септември, преди обявяването на победителя на 5 септември.

Цигански катуни

Община Пловдив е готова до посрещне строгото международно жури, обяви кметът на града Иван Тотев. Те ще представят пред комисията строящия се Център за приобщаване на ромите в Европа, който след изграждането си ще представлява уникална комбинация между Ритуален дом и спортен и младежки център.

Центърът за приобщаване на ромите в Пловдив се изгражда на територията на изоставена детска градина. Тя беше предоставена на фондация Толеранс с решение на ОбС –Пловдив по проект, обвързан с кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати