Евтини нощувки, скъпа храна по Черноморието

26.08.2014

Хотелиерите по родното Черноморие масово обявиха, че свалят цените за нощувки за последната седмица на август е целия септември месец.

Много български семейства с по-скромни финансови възможности решиха да се възползват от намалението и да организират закъсняла семейна почивка на море и останаха неприятно изненадани.

Действително могат да се намерят нощувки със съвсем прилични цени, които стартират от 10-12 лева на легло на човек, но това, което изпразва джобовете на летовниците, не са нощувките, а скъпата храна.

Заведения по морето

Препатили туристи съветват да не се връзвате на рекламите, защото напитките и храните по родното Черноморие са доста скъпи. Най-скромен обяд или вечеря излизат не по-малко от 15 лева на човек. Основните ястия стартират с цени от 10 лева за порция, пърленките, които масово се предлагат вместо хляб, са между 2 и 6 лева.

И без да сте силни по математика, можете да сметнете, че скромна вечеря за четиричленно семейство удря 100 лева, при условие, че главата на семейството си е поръчал само една малка ракия.

Най-сериозен скок в цените отбелязват рибните блюда, което ресторантьорите обясняват със слабия улов на риба в Черно море. Дори най-масовата риба – цацата, удари 10 лева за порция в по-лъскавите заведения.

Меката на алкохолния туризъм Слънчев бряг очевидно няма скоро да промени имиджа си, след като предлага сандвичи по 15 лева и дюнери по 7-10 лева, колкото струва литър водка.

Скъпотията по заведенията на родното Черноморие е причина все повече туристи да предпочетат ол инклузив пакет за почивка или да се насочат към квартири с кухни, където да приготвят храната си по време на морската ваканция.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати