Бебе козирог почина в затворената зоологическа градина в София

26.08.2014

Бебе козирог почина в затворената зоологическа градина в София. Столичният зоопарк затвори врати за посетители вчера, след като стана ясно, че нещо мори обитателите му. Посетители, дошли от близо и далеч, останаха неприятно изненадани от табелите, които го посрещнаха на касите на зоопарка.

Причини за налагането на тази безпрецедентна мярка станаха поредица от смъртни случаи на обитатели на зоологическата градина. През последната седмица по необясними причини са умрели три гяура, един як и една камила. Преди малко стана ясно, че е починало и бебе козирог. Тежко е състоянието и на останалите козирози, коментират ветеринари от зоопарка.

козирог

В момента в столичния зоопарк се намира екип от ветеринарни лекари и експерти от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), които се опитват да намерят отговор на мистерията с масовия мор по тревопасните обитатели на парка.

Първоначалните клинични данни изключват възможността животните да са станали жертви на заболяването син език. Експертите предполагат, че бозайниците са починали от остра гъбична инфекция, т.нар микотоксикоза, причинена от замърсен фураж.

До изясняването на причините, довели до смъртта на животните, едно от най-любимите места на софиянци за разходка и забавления ще остане затворено за посетители.

И пловдивската зоологическа градина не приема посетители. Причина за това е планов ремонт, който стартира в началото на август. Обитателите ѝ са изпратени Кнежа, Белица и Стара Загора. Ръководството на зоопарка е планирало да изпрати дивите кози в столичната зоологическа градина, но впоследствие размислили.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати