Незаконни къмпинги бълват зарази по Черноморието

02.09.2014

Незаконни къмпинги бълват зарази по цялото родно Черноморие, твърдят от управителният съвет на Национална асоциация Българско Черноморие.

Според асоциацията има най-малко 20 незаконни къмпинги, лагери, биваци, създадени в последните девствени местности по крайбрежието от псевдоеколози.

Силистар плаж

Те са алармирали за проблема в открито писмо президента Росен Плевнелиев, служебния премиер Георги Близнашки, министъра на околната среда и водите Светлана Жекова и министъра на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева.

Тези т.нар. природолюбители са превърнали природата около незаконните къмпинги в опасно бунище, пишат в писмото си членовете на асоциацията. Плажните ивици е близките зони са осеяни с импровизирани септични ями.

Лагерите и биваците, които тези псевдолюбители на природата изграждат, приличат повече на катуни. От тях се носи неприятна миризма, а около палатките е пълно с боклуци. Любителите на природата не се свенят да отсекат хиляди дървета за нощни огньове или скари с кюфтета и кебапчета.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати