София е в топ 5 по чистота на хотелите

02.09.2014

София попада в топ пет по чистота на хотелските стаи. Данните са от проучване представено от Уолстрийт Джърнъл. Класацията е изготвена въз основа на отзивите на близо 6 милиона потребители на интернет портала hotel.info.

По десетобалната скала София е получила оценка от 8.54 точки на чистотата на стаите в хотелите. Със същия резултат е и столицата на Словакия, Братислава, която е класирана непосредствено пред българската столица.

Чист под

На първо място с невероятните 9.3 точки застава японската столица Токио, където хигиената в хотелите се доближава до тази в операционните зали. На второ място се класира столицата на Полша, Варшава, а на трето Сеул. Следват Братислава и София с еднакъв резултат.

В топ десет на столиците с най-чисти хотелски стаи влизат още Москва, Лисабон, Хелзинки, Банкок и Берн.

В антикласацията за най-мръсни хотели незавидното първо място печели бразилския град Рио де Жанейро. Изненадващо на второ място се класила столицата на Великобритания, Лондон.

Сред първенците по мръсотия са също Осло, Атина, Сао Пауло, Брюксел и Киев. Най-романтичният град в света - Париж се подрежда на шесто място сред градовете с най-мръсни хотели с незавиден рейтинг от 7.63 точки.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати