Масово мамят чужденци при обмен на валута по морето

03.09.2014

Масово мамят чужденците при обмяна на валута по морето. Обменните бюра по родното Черноморие са успели да намерят вратичка в закона и лъжат туристите с неизгодни обменни курсове.

На територията на Южното Черноморие работят 400 обменни бюра, повечето от които са съсредоточени в Слънчев бряг. Тези обменни бюра всъщност са регистрирани не като чейндж бюра, а като финансови къщи.

обменно бюро

По този начин търговците на валута не попадат под контрола на местните данъчни служби и не са длъжни да се съобразяват с ограничението разликата между официалния курс на БНБ и този на чейнджбюрото да не надхвърля 5 процента.

Ужилени от некоректни сарафи съобщават, че масово няма обявен курс продава на таблата пред чейндж бюрата. Курс купува на еврото на повечето места се движи около 1.50, което е далеч под фиксинга.

От министерството на финансите предупреждават гражданите да са особено бдителни и да не подписват бордерата преди да са проверили при какъв курс са обменили валутата си.

Те съветват туристите да не се доверяват на хора от улицата, които обещават изгоден обменен курс, за да не бъдат измамени.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати