Отново Нощ на музеите и галериите в Пловдив

09.09.2014

За десета поредна година музеите и галериите в Пловдив ще отворят вратите си за посетители в рамките на една от най-мащабните културни събития в България – Нощта на музеите и галериите. По повод юбилея към инициативата ще се присъединят рекорден брой обекти.

Повече от 120 различни събития, които ще се проведат на 90 локации, с участието на над 500 артисти от цял свят, ще изкушат около 60 000 гости да посетят града под тепетата този уикенд.

Пловдив

Тази година Пловдив е подготвил за жителите и гостите си юбилейна програма с название Тъмната страна на Нощта. Програмата ще събере в един единствен проект международно известни художници, майстори на занаятите, музиканти, които заедно с посетителите ще се втурнат в едно вълнуващо, безстрашно и неуморно търсене на тъмната страна на нощта.

Сред гвоздеите на програмата са събитията, свързани с характерните за Пловдив културни локации.

Те са сключени в т.нар Алтернативна карта на Пловдив, която разкрива непознати за туристите, но емблематични за града локации, като Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване, Тютюнев склад, кино Космос, квартал Капана, улица Отец Паисий и Евангелска съборна църква.

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати