Пътят за Мелник е опасен, алармират туристи

10.09.2014

Препатили туристи алармират, че пътят, който води към Мелник, е опасен. Шосето крие доста рискове за гостите на града, които са решил да разгледат забележителностите на Мелник и Роженския манастир.

Единственият път, който води към града, е в неособено добро състояние. Пътната настилка е изпълнена с неравности, липсват адекватни пътни знаци и обозначения.

Мелник

Един от най-рисковите участъци е отсечката след село Лозеница по посока Мелник. Там след дългата права следва остър десен завой, който не е обозначен. Така невнимателните шофьори, които не успеят да намалят скоростта, направо скачат в отсрещното дере.

Сред другите опасности, за които алармират водачите, са надвисналите буквално над пътя дървета, които всеки момент могат да се стоварят върху преминаващ автомобил, както и мантинелата, която на много места не се вижда, защото е закрита от гъста растителност.

Жителите на Мелник нееднократно са сигнализирали за проблемите отговорните институции. Те настояват да бъдат взети спешни мерки за отстраняването на им, за да не се стигне до някоя трагедия на пътя за курортния град.

3
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати