В Габрово отварят Първи селски мол

12.09.2014
хляб

Първи селски мол отваря врати днес в Габрово. Той ще привлича клиенти не с атрактивни намаления и промоции, а с аромат на прясно изпечен хляб, вкусно домашно сирене и кашкавал. Специален щанд ще има отделен само за едри селски домати.

Първият селски мол ще бъде открит днес от 16 часа в градинката до бившия текстилен техникум. Селският базар на открито се организира от Народните читалища в Габровско под мотото Забравени традиции, живи вкусове.

Целта на събитието е са покажат на хората вкусните продукти, които се произвеждат в българското село. Сочните селски домати с неправилна форма и напуквания ще припомнят на гражданите, че не си струва да купуват от хипермаркетите лъскави домати със съвършена форма и цвят, които обаче не стават за ядене.

домати

Първият селски мол ще даде възможност на жителите и гостите на Габрово да сложат на трапезата си това, което нашите баби и дядовци са слагали на тяхната – вкусни, натурални, домашно отгледани плодове и зеленчуци.

Селският мол има и друга цел. Тя е да се рекламират читалищата в малките населени места и техния принос за социалния и културен живот на местните.

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати