Алея на книгата в София с много изненади за читателите

14.09.2014

Шатри на повече от тридесет родни издателства и сцена с литературна програма ще очакват любители на книгата отново на площад Света Неделя в София. Инициативата ще радва жители и гости на столицата от 15-ти до 20-ти септември, между 10.00 и 20.00 часа

Очаква се официалният старт на столичната Алея на книгата да бъде даден от министъра на културата г-н Мартин Иванов и столичния кмет г-жа Йорданка Фандъкова. Той ще се състои на 15-ти септември от 17.00 часа.

Книга

Алеята ще разполага със специална сцена, където ще се провеждат литературни четения и срещи с любими български автори. Ще има още и читателско ателие.

Сред писателите, с които ще се срещне публиката, са: Венета Въжарова, Донка Петрунова, Александър Шпатов, Димитър Ганев, Миглена Николчина, Светлана Дичева, Романьола Мирославова и Яница Радева. Ще бъдат представени книгите на Филип Лхамсурен и Ларш Собю Кристенсен.

Най-очаровани от събитието ще са малките първокласници, за които издателствата са предвидили подаръци по случай първия учебен ден.

През последните години инициативата Алея на книгата се показа като най-интересното пътуващо книжно събитие в България. Началото бе поставено преди четири години във Варна. Книжна алея вече има всяко лято в Бургас и Пловдив.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати