BBC показа сърцето на Пловдив пред 80 милиона зрители

16.09.2014

Британската телевизия представи филм за Пловдив. Лентата беше излъчена в предаването за пътуване The Travel Show, което показва на зрителите на медията най-интересните истории и най-вълнуващите дестинации в цял свят.

Шоуто с радва на 80-милионна зрителска аудитория по цял свят. Зрителите му имаха възможността да видят отблизо сърцето на българския претендент за Европейска столица на културата 2019.

Пловдив стария град

Акцент в лентата беше оставен върху богатото антично наследство на града, което може да се съревновава със световноизвестни културни дестинации от цял свят.

Пловдив събуди интереса на британските журналисти при представянето си на туристическото изложение WTM в Лондон през 2013 година. В началото на годината екип на БиБиСи начело с опитния оператор Том Хюитън пристигна в града под тепетата, за да заснеме забележителностите на Пловдив.

Филмът отделя особено внимание на античните обекти, които освен туристически забележителности, са превърнати от градската управа в съвременни културни сцени. Във фокуса на филма са поставени текущите археологически проучвания в античния и съвременен център на града и взаимовръзката им с туризма.

В лентата е показан работният процес на археолозите, направените от тях открития, очакванията им за бъдещи находки и деликатната им работа. Внимание е отделено и на международния архитектурен конкурс за реконструкция на централния площад, който беше иницииран от община Пловдив.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати