Най-щастливите хора на света са панамците

19.09.2014

Най-щастливите хора на света са панамците. Това става ясно от проучването на социологическата компания Галъп интернешънъл. По данни на експертите повече от половината население на Панама се чувства напълно удовлетворено от живота си.

В глобален мащаб положението е доста различно. Обобщените данни показват, че едва един на всеки шест анкетирани се определя като удовлетворен.

Панамци

За да се определи степента на удовлетвореност е изследван процентът на задоволство в следните категории: финансова сигурност, социални връзки, усещане за цел и смисъл в живота, физическо здраве.

Близо 61 процента от жителите на Панама са определили себе си като удовлетворени, щастливи от живота си. В челната десетка на най-щастливите хора на света влизат още Коста Рика, Дания, Австралия, Бразилия, Уругвай, Салвадор, Швеция, Гватемала и Канада.

Изненадваща е липсата на САЩ сред първенците. По данни на Галъп едва 33 процента от анкетираните американци са определили себе си като щастливи и удовлетворени от живота.

На обратният полюс са жителите на държави, които се намират във военен конфликт, като Сирия, Афганистан и др. Българите се намират на 85 място сред всички 135 страни, участвали в анкетата.

Само 12 процента от сънародниците ни смятат себе си за щастливци и са доволни от живота, който водят. Индексът на щастие в България е близък до този на държави като Ангола, Китай, Гана, Пакистан, Руанда и Таджикистан.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати