Габрово организира Първи фестивал на Уличната магия

19.09.2014

От днес в Габрово стартира пъстър, вълшебен, уникален Фестивал на Уличната магия. Фестивалът, който носи звучното име Златна котка, се организира от Сдружение Quick Hands Project и се финансира по програма Култура.

Необикновеното събитие ще даде възможност на талантливите млади магьосници от България и Балканите да представят таланта си и се явява своеобразно продължение на станалата традиционна Магична Среща Златна Котка.

Улична магия

Уличната презентация на магическото изкуство е особено предизвикателство за фокусниците. Докато в Западна Европа уличните магове набират все по-голяма популярност, е нас малцина професионалисти рискуват да демонстрират този вид улично изкуство.

Организаторите са предвидили големи изненади за всеки от фестивалните дни. Днес акцентът е поставен върху уникално за страната ни 3D лазерно светлинно шоу.

Утре гостите и жителите на Габрово ще могат да наблюдават изпълнение на емблематичния номер на Хари Худини, който ще бъде изпълнен на 10 метра височина.

През третия фестивален ден празненството ще се пренесе на полятата на Градище, където магията на ръцете ще се събере с магията на природата. Входът за събитието е свободен.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати