Тази неделя цяла България ще чете книги

25.09.2014

Тази неделя всички ще имаме възможността да се присъединим към опита за национален рекорд за най-масово четене. Това може да стане, ако прегърнете инициативата на Министерството на културата и Министерството на образованието, които стартират кампанията Чети с мен, доведи приятел!

България обича книгите, са убедени множеството издателства, библиотеки, читалища и други организации, свързани с четенето и грамотността. Няколко десетки общини вече се присъединиха официално към кампанията.

Деца четат книги

В подкрепа на кампанията се обяви и община Бургас, която организира маратон по масово четене тази неделя от 11 часа в двора на Детски отдел на Регионалната библиотека в комплекс Изгрев, зад магазин Пикадили.

В благородната кампания ще участва и община Пловдив, която кани любителите на книгите на масово четене в Цар Симеоновата градина –Централен павилион, от 11.00 часа.

Софиянци ще могат да прочетат своите любими книги на открито в Борисовата градина. Жителите на Сливен също ще могат да се присъединят към инициативата. Голямото четене там се организира в Регионалната библиотека Сава Доброплодни, отново с начален час 11.00.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати