Най-красивите естествени арки в света

25.09.2014
Най-красивите естествени арки в света

Природата е най-великият архитект и дизайнер в света. Формите и цветовете, които тя създава, вдъхновяват творците. Доказателство за това са най-красивите естествени арки, изваяни от природните стихии, които будят възхищение у съзерцателите.

Cathedral Cove, Нова Зеландия

Cathedral Cove е една от най-красивите естествени арки в света. Тя е разположена на полуостров Коромандел в Нова Зеландия. Кръстена е на катедралата заради огромните си размери. Достъпна е както пеша, така и с каяк или лодка.

Естествената арка свързва два уединени залива, които се намират в резерват. Почитателите на подводното гмуркане определят мястото като райско кътче.

Pont d'Arc, Франция

Pont d'Arc естествена скална арка, която е много подходяща за туристически посещения. Известна е сред туристите с пещерите си, мистериозни праисторически места и невероятно красиви варовикови пейзажи.

Double Arch, САЩ

Най-красивите естествени арки в света

Неслучайно мястото може да се стори познато на мнозина. По-голямата от двете арки, която се извисява на 104 метра височина, е използвана за фон на началната сцена от филма Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход.

La Portada, Чили

Това е едно от 15 защитени природни забележителности в Чили. Разположена не на морския бряг и е заобиколена от красиви крайбрежни скали.

Chipton's Arch, Китай

Това е най-високата естествена арка в света. Височината и е почти колкото височината на Емпайър Стейт Билдинг (381 метра). Намира се в северозападната част на планината Кашгард, в китайската провинция Синцзян и е кръстена на британския алпинист Ерик Шептън, който я е открил.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати