Москва въвежда платен вход за автомобили

26.09.2014

Властите на Москва смятат да въведат платен вход за автомобили от началото на 2016 година, съобщава вестник Монитор. Идеята на управниците е първоначално да плащат само шофьорите, които навлизат в деловия център на Москва – Сити.

Проучва се възможността да бъда заплатено и придвижването по околовръстното шосе на Москва и третия транспортен пръстен. Целта на въвеждането на платен ход в руската столица е да се намали автомобилния трафик и да се облекчат огромните задръствания.

Москва през нощта

Дали, откога и кои части на Москва да бъдат с платен достъп, ще трябва да реши департамента по транспорта на Московското правителство, като анализира международния опит в това отношение и прецени евентуалните икономически ползи.

Отсега московчани и експерти са скептични към идеята на управляващите за платен вход. По думите на директора на Института по икономика на транспорта Михаил Блинкин въвеждането на платен достъп в Москва е сложна за изпълнение задача.

Москва не е град, в чиито център може да се влезе само по няколко улици, на които да се поставят контролни постове, подобно на Стокхолм.

Подобно на Лондон, в Москва ще трябва да бъдат поставени стотици стационарни и мобилни станции, които да фиксират влизащите в центъра автомобили, ако се осъществи идеята за платен вход.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати