Започна Русенският карнавал

27.09.2014

Всички жители и гости на Русе ще могат да се насладят на тринадесетото издание на Русенския карнавал, което започна днес (27.09) от 15.30 часа пред Доходното здание в крайдунавския град.

Започна Русенският карнавал

Както всеки път, събитието ще предложи много изненади, забавления и страхотно настроение. Емблематичният Бате Енчо ще даде възможност за изяви на местните малчугани, докато по същото време на площад Свобода стартира концерт на млади естрадни изпълнители.

Облечените с маскарадни костюми участници ще тръгнат от аптека Николови, от Вазата в Парка на младежта и от пространството пред река Дунав.

Кралят и кралицата на карнавала ще слязат от корабче и ще се запътят към централната градска част, където в 17.00 часа кралят ще вземе ключа на града от кмета на Русе г-н Пламен Стоилов.

Програмата на карнавала ще продължи с фолклорни изпълнения, участие на Димитър Туджаров-Шкумбата, спектакъл на уличен театър FIRETER и концерт на Ангел и Моисей. Ще има още лазерно шоу и празнична заря.

Тринадесетото издание на Русенския карнавал се осъществява със съдействието на Фондация Русе–град на свободния дух. Очаква се в проявата да се включат на 530 участници.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати