Гуми задръстиха Офицерския плаж във Варна

29.09.2014

Стари автомобилни и тракторни гуми буквално задръстиха Офицерският плаж във Варна. Според експерти на общината до този момент морето е изсипало на плажа 196 непотребни използвани гуми.

Най-вероятно непотребните отпадъци са били изхвърлени в някое от варненските дерета, след което посредством Шокъровия канал за били завлечени в Черно море. Морските течения и силните вълни от своя страна са ги изхвърлили на Офицерския плаж.

Автомобилни гуми

Благодарение на усилията на местните жители повечето от гумите вече са събрани на купчини край пътя и са подготвени за извозване. В момента експертите от район Приморски и сметопочистващите фирми търсят варианти за събирането и унищожаването им.

Не за първи път недобросъвестни фирми и граждани изхвърлят едри битови отпадъци, който впоследствие Шокъровия канал носи в морето. Този проблем може да бъде решен чрез изграждането на сепаратор за твърдите отпадъци, както и дълбоко заустяване на повърхностните води на поне 400 метра навътре в морето.

Местни жители настояват да се разпореди проверка как се изразходват общинските средства да почистване на деретата във Варна, които годишно възлизат на 600 000 лева.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати