Белоградчик се хвали с туристическо влакче

05.10.2014

Живописният Белоградчик вече може да се похвали с нова придобивка. Туристическо атракционно влакче беше пуснато наскоро в града, който предлага чудесни възможности за излетен, пещерен и конгресен туризъм, както и условия за лов и риболов.

Белоградчик

Най-новата атракция, освен че придаде допълнителен чар на населеното място, привлича още повече туристи.

Влакчето е получено във връзка с проекта Съхраняване на културно-историческото наследство и разнообразяване на туристическото предлагане в района на Белоградчишката крепост, който е финансиран по ОП Регионално развитие.

Атракционът може да се ползва свободно от туристи, които искат да стигнат от центъра на града до крепостта и обратно. Той несъмнено е от голяма полза, тъй като значително намалява нуждата от употреба на друг транспорт.

През по-топлите дни влакчето превозва до крепостта големи и малки, избрали да се порадват на слънчевите лъчи точно на това забележително място.

По предложение на кмета на община Белоградчик Борис Николов, атракционът ще може да се ползва безплатно от всички, които искат да посетят Белоградчишката крепост, до края на тази календарна година.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати