Пивоварни организират бирени турове в България

06.10.2014

Бутикови български пивоварни и къщи за гости организират бирени турове. Тези турове всъщност представляват маршрути, които запознават любителите на пенливата напитка с нейната история и с тайните рецепти при производството ѝ.

Един от най-интересните маршрути минава през Източните Родопи, където може да се види как се произвежда първото българско пиво, направено от лимец.

Буре с бира

Бирата от лимец се отличава с плътен вкус. Тя е по-полезна от останалите видове бира, защото не съдържа глутен, което я прави безопасна за употреба от хора, страдащи от глутенова непоносимост.

Друг интересен за любителите на бирата маршрут преминава край морето и стига почти до старата столица Велико Търново. Там почитателите на бирата е могат да опитат най-добрите бири бутиково, домашно производство и дори да се запознаят с технологията за производство на бира.

Бирените турове са придружени с обилни дегустации, но и с много полезна информация за пенливата напитка. Някои от малко известните факти, с които туристите ще се запознаят са, че например бирата е доста полезна при диета, защото съдържа до 60 калории на 100 мл, а горчивият ѝ вкус води до намаляване на апетита.

Друг интересен факт е, че бирата е по-полезна след физически натоварвания, отколкото спортните напитки, защото има високо съдържание на вода и минерални вещества.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати