Смешен филм фест ще оживи Габрово

11.10.2014

От 21-ви до 27-ми октомври в град Габрово ще се проведе Смешен филм фест 5. Събитието има за цел да възроди Международния фестивал на комедийния филм, който се провеждаше преди в столицата на хумора в България.

Смешен филм фест ще оживи Габрово

Организаторите на феста се надяват не само да запазят интереса към седмото изкуство, но да задоволят потребността от кино на широк кръг от зрители, а също и да създадат условия за активно общуване между жителите и гостите на града.

Откриването на Смешен филм фест 5 ще се състои на 21-ви октомври от 18.00 часа. Началото на празника ще бъде поставено с Колекция от неми филми от Белгийската кралска филмотека.

До края на фестивала зрителите ще могат да видят филми като Живи легенди (България), Духът на Маршал Тито (Хърватия), Тежка сватба (САЩ), Оскар (Франция), Жалки тъпанари (Русия), Сбогом, Берта (Франция), Още една мечта (България) и много други.

По време на фестивала ще има и множество културни прояви. Ще бъдат представени книгите Когато бях морски капитан и Какво е мъж без мустаци? , като читателите ще могат да се срещнат с писателя-хуморист Михаил Вешим и с преводачката на хърватска литература Русанка Ляпова.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати