Най-яките подземни барове в света

27.10.2014

Много хора са на мнение, че когато става въпрос за пиене, важно е не мястото, а компанията, но не и посетителите на най-яките подземни барове в света. Те търсят тези уникални заведения, заради историята им, неповторимия интериор и тръпката, която предлагат.

Трините плейс

Parukarka, Прага

Този подземен бар е открит в построен от Чешката комунистическа партия подземен бункер, който е трябвало да предпази от ядрен удар комунистичесикия елит на страната. Днес той е едно от култовите заведения в Прага.

Освен бар с жива музика, бункерът е и художествена галерия. Капацитетът на обособената му забавления част е 250 човека, като бункерът разполага с още доста неизползвано място.

Бар More, Dubrovnik, Хърватска

Бар Дуборвник

Това е единственото място в света, където можете да си изпиете мартинито на тераса, разположена под земната повърхност. Уникалният бар More е разположен в естествена пещера под земянат. Стените му са оцветени в бледо лилаво сталактити и сталагмити, които създават комфортна атмосфера.

Бедфордс, Норуич, Великобритания

Барът е построен в подземието на града от 17 века, която е била използвана за детска ясла. По време на бомбандировките през Втората световна война мястото е почти сравнено със земята. След това оригиналният му вид е възстановен, а по-късно там е открит и този бар, който се радва на голяма популярност.

Cellar Door, Лондон

На мястото на лондонска обществена тоалетна, взривена на парчета по време на Втората световна война, сега има кабаре и бурелеска бар. Заведението има култова репутация между любителите на този жанр, както и много верни почитатели.

Trinity Place, Ню Йорк

Подземният бар Trinity Place се намира в трезора на Realty Bank. За да достигнат до него, посетителите трябва да преминат през две огромни, двувековни, 35-тонни врати, защитавали в миналото парите на нюйоркчани. Едва след това могат да си поръчат любимото питие в един от двата подземни салона.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати